BAKKEN: makkelijk marmercake recept

Wat twee weken geleden nog onwerkelijk leek is toch gebeurd: het Corona virus gooit ook nog de paar volgende weken ons hele leven overhoop. Maar toch nemen we graag onze verantwoordelijkheid en blijven binnen. Maar wat te doen tijdens deze ‘lockdown’?

Ga zelf aan de slag met bakken!

Het is dé uitgelezen kans om je nu richting keuken te bewegen en ei-de-lijk eens die cake te bakken, waar je anders nooit tijd voor hebt. Ga voor een absolute treffer, maar toch een makkelijk recept: de marmer cake!

Wat heb je nodig?

Voor het vanille gedeelte:

  • 125 g Gezeefde zelfrijzendbloem
  • 125g suiker
  • 2 eieren
  • 50 g lauw water
  • 50g olie ( zonnebloem, mais)

Voor het chocolade gedeelte:

  • 100g gezeefde zelfrijzendbloem
  • 25g cacaopoeder
  • 125 g suiker
  • 2 eieren
  • 50g lauw water
  • 50g olie (zonnebloem, mais)

TIP: zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Zo ga je aan de slag

  1. Start met het eiwit van de eierdooiers te scheiden.
  2. Klop het eiwit op tot een bijna-stevige massa.
  3. Voeg er dan 2/3 van suiker aan toe
  4. Klop verder op tot een stevige massa. Laat deze even aan de kant staan.
  5. Nu gaan we alle ‘natte’ ingrediënten mengen: meng de eidooiers met water, de olie en de resterende suiker. Meng daarbij 1/2 van de gezeefde bloem met een spatel tot één gelijk mengsel. 6. Meng het eiwit in twee keren: eerst 1/3 met de resterende bloem dan de rest van het eiwit.
  6. Herhaal deze stappen om het chocolade gedeelte te maken, alleen voeg je de bloem en cacaopoeder eerst gezeefd samen. We zijn klaar met het beslag! Giet nu het bakmengel in een gepaste cake-vorm.
  7. Bakken: Bak de cake 40 tot 50 minuten in een voorverwarmde oven op 160°. Je kan het best zien of je cake klaar is, door er met een stokje in te prikken. Als je prikstokje volledig droog is, is de cake klaar.

Bak tips

  • Als je bloem gezeefd is bereikt je een veel luchtigere resultaat.
  • Als de eieren op kamertemperatuur zijn krijg je altijd een veel beter ‘eiwit sneeuw’ resultaat.
  • Tijdens de eerste helft van de baktijd doe je best je oven nooit open, anders heb je kans dat je cake in elkaar zakt.

Et voila, nu lekker smullen! Vergeet zéker geen foto te maken van je resultaat en dit te delen met onze tag @d_taarte!

Deel deze post!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email